×

När ska man boka sin städning?

När är bästa tiden att boka flyttstädning?

När en stundande flytt står för dörren är checklistan på saker som ska göras lång - kartonger ska packas, möbler ska skruvas isär, adressändring ska anmälas och en eventuell flyttfirma ska anlitas. Har man dessutom bestämt sig för att leja bort flyttstädningen ska även denna bokas in.

Men när är egentligen bästa tiden att boka flyttstädning? Hur ska man tänka kring den sista städningen om man flyttar ut ur sin gamla bostad en tid före de nya ägarna eller hyresgästerna flyttar in? Nedan delar vi med oss av tips och råd om sådant som är bra att ta i beraktning vid bokning av flyttstädning.

Satsa på god framförhållning och bra planering

Att vara ute i god tid är alltid att föredra när du ska boka en städfirma för flyttstädning. Såväl för din egen planerings skull, som för det ekonomiska. Många städföretag tar ett högre kvadratmeterpris eller lägger till ett påslag för uppdrag som bokas in med kort varsel. Vissa gånger är det förstås inte möjligt att vara ute långt i förväg, men kan man är det absolut det bästa att rekommendera.

Vidare är följande faktorer också bra att tänka på vid bokning av flyttstäd:

  • Säsong: Vilken tid på året du ska flytta kan spela stor roll för hur tillgängliga olika städfirmor är. Under hösten kan det vara hektiskt på marknaden, medan färre flyttar mitt i sommaren eller kring jul och nyår. Vet du med dig att du ska flytta under en period då många andra också flyttar, är det än viktigare att ha god framförhållning med din bokning.
  • Område: I en storstad finns ett större utbud av städfirmor som erbjuder flyttstädning, men befolkningen är också större vilket innebär att trycket på dessa firmor är högre. I ett mindre samhälle sker inte lika många flyttar samtidigt - men det finns också färre städfirmor att välja bland. Bägge aspekterna kan påverka möjligheten att få flyttstädat precis det datum du önskar, varför det - återigen - är bra att vara ute i god tid.
  • Tillträde: Din gamla bostad ska vara ren och fräsch då de nya som ska flytta in får tillträde. Flyttar du ut flera veckor i förväg är det således klokt att avvakta med flyttstädningen till närmare inpå överlämnandet av nycklarna. Annars är risken stor att det hinner bli dammigt igen och att städningen behöver göras om.

Hur nära inpå tillträde är det lämpligt att ha flyttstädning?

Precis som det är viktigt att inte flyttstäda för långt i förväg, är det också klokt att ha lite marginal inför tillträdet. Skulle du inte bli nöjd med städningen eller om något oförutsett hinder skulle uppstå, finns inget utrymme att rätta till det om städningen sker bara någon dag eller två innan de nya ägarna tar över.

Flyttstädning bör med andra ord inte göras allt för långt i förväg - men inte för nära inpå heller. Några dagar eller någon vecka innan brukar vara lagom.

Har du funderingar om vad som ingår i en professionell flyttstädning eller hur du gör en bokning? Kontakta oss via vår hemsida så berättar vi mer.

18 sep 2021

BOKA DIREKT ONLINE

Boka din Flyttstädning till ett fast pris direkt här på Hemsidan. Du får bekräftelse inom 2 minuter efter din bokning. Välkommen

Boka Flyttstädning