×

Vilka ytor ska en Flyttstädning inkludera?

Vilka ytor ska en flyttstädning inkludera?

I samband med att du byter bostad är du ansvarig för att flyttstädning genomförs i den villa, lägenhet eller stuga du lämnar. Men vilka ytor och utrymmen ska egentligen inkluderas? Är det endast de rum man bor och vistas i som ska flyttstädas - eller även biareor som förråd, källare och trädgård?

Nedan reder vi ut hur långt dina skyldigheter för flyttstädning sträcker sig samt hur du kan tänka om du väljer att anlita en professionell städfirma. Har du till exempel ett hus med trädgård, källare, vind och uteplats kan det vara värt att kolla upp exakt vad som ingår i grundtjänsten flyttstädning - och vad du kan behöva köpa till.

Samtliga inomhusytor ska flyttstädas

För att en flyttstädning ska kunna anses vara komplett måste den omfatta alla ytor och rum inne i bostaden. Det vill säga såväl boytor som klädkammare, förråd och andra biytor. Det går alltså inte för sig att lämna ifrån sig nycklarna till ett hem där alla rum man lever och vistas i är skinande rena - men där vind, källare och andra förvaringsutrymmen är helt ostädade. Detta gäller framförallt hus.

En regelrätt flyttstädning ska med andra ord alltid inkudera samtliga inomhusytor som hör till bostaden. Det vill säga:

  • Vardagsrum, kök, hall och sovrum
  • Sovrum och barnrum
  • Övrig boyta
  • Klädkammare
  • Tvättstuga
  • Förråd och garage
  • Vind och källare
  • Pannrum

Missar du att städa ett eller flera av ovanstående rum och utrymmen i samband med flytt, kan de nya ägarna alternativt hyresvärden kräva en omstädning. Gäller det en lägenhet finns oftast inga biytor utöver ett vinds- eller källarförråd att hålla koll på, men flyttar du från ett hus eller en fritidsstuga kan de vara desto fler.

För att slippa behöva lägga tid och pengar på att göra om flyttstädningen, är det viktigt att du kollar av hela din bostad inför det nya tillträdet. Så även de biutrymmen som kan vara lätta att glömma.

Checka av vad som ingår hos städfirman

Väljer du att leja bort din flyttstädning till en professionell städfirma är det viktigt att du inför städningen kollar av vad som faktiskt ingår. Inkluderar grundtjänsten till exempel rengöring av källare- eller vindsförråd? Eller det fristående garaget på tomten? Om inte kan du behöva köpa till extra städning för dessa utrymmen, alternativt åta dig att flyttstäda dem själv.

Generellt sett kan sägas att städning av biytor utanför själva bostaden vanligtvis inte ingår i en professionell flyttstädning. Har du en villa med vind och/eller källare inkluderas dessa utrymmen oftast. Med lägenhetsförråd kan det dock se annorlunda ut. 

Rengöring av utomhusytor som altan och veranda ingår som regel inte i en professionell flyttstädning. Inte heller en uppfräschning av tomten med gräsklippning och dylikt.

I syfte att undvika missförstånd mellan dig och den städfirma du anlitar, är det alltid bra att stämma av vilka moment och utrymmen som ingår i flyttstädningen - och vilka som eventuellt inte gör det.

Vill du veta vad som inkluderas i vår flyttstädning och vad du kan beställa till? Kontakta oss via vår hemsida så berättar vi mer!

6 okt 2021

BOKA DIREKT ONLINE

Boka din Flyttstädning till ett fast pris direkt här på Hemsidan. Du får bekräftelse inom 2 minuter efter din bokning. Välkommen

Boka Flyttstädning